Bereikbaar tijdens openingstijden: 013 – 88 00 509      |      info@sylcdance.nl

Bereikbaar tijdens openingstijden:
013 – 88 00 509      |      info@sylcdance.nl

SYLCDANCE
ACADEMY

DE URBAN DANS VOOROPLEIDING VAN HET ZUIDEN

Ben je tussen de 8 en 28 jaar, dan kan je door middel van een selectie toelating doen om aangenomen te worden bij SylCdance Academy. 

De toelating criteria zijn fysieke aanleg en dansante kwaliteiten o.a. uitstraling, muzikaliteit en coördinatie.

Voor de richting Urban Dance Competition dien je naast selectie ook auditie te doen. 

Wil je Urban teaching volgen, dan zal er gevraagd worden naar een motivatie brief voorafgaand aan de selectie. 

Is Urban hetzelfde als Hiphop?

Urban Dance is een bewegingsstijl die wordt gekenmerkt door bounces en rocks, uitgevoerd op Hip Hop-muziek.

Het heeft diepe historische en sociale wortels in de Afro-Amerikaanse cultuur en is ontstaan ​​in zwarte gemeenschappen in het New York van de jaren zeventig.

Hoewel vaak aangeduid als een unieke dansstijl, maakt Urban dance deel uit van een hele cultuur van hiphop elementen. 

Hoe kan ik aangenomen worden bij ACA? 

Heb je interesse in de SylCdance Academy,  dan horen we dit graag van je. Samen kunnen we gaan kijken wat voor jou het beste werkt om je voor te bereiden op jouw dans wens!

Wil jij voorbereid naar de selectie gaan en je kans vergroten om aangenomen te worden op de SylCdance Academy? Dan is een SylCdance Studio les plan de eerste stap voor jou!  Interesse?

Stuur ons een email met jouw Academy vraag naar steijnkooij@sylcdance.nl en dan hoor je spoedig van ons. 

Volg onze academy instagram!

AFRODANCE

bestaat uit energieke en krachtige dansstijlen die zijn ontstaan in Afrika. De dansstijl is afgeleid van de Kuduro; een dansstijl uit Angola die ontstond in een periode van oorlog, waardoor het een vrij ‘harde’ stijl is. Naast elementen uit de Kuduro heeft Afro House een wat zachtere, vrolijke kant. 

Met het typische snelle voetwerk en power body movement hoort Afrodance zeker in het rijtje van Urban dansstijlen thuis,

BODY & MIND

les werk je aan je fysieke en mentale gesteldheid. Je werkt aan een gezond balans tussen inspanning en ontspanning. Oefeningen in groep verband of met een persoonlijk training schema voor in het krachthonk. 

“If you take care of your body..your body will take care of you”.

BREAKDANCE

is een dansstijl die onderdeel is van de hiphopcultuur. De dansstijl ontstond eind jaren zeventig in de buitenwijken van New York en wordt ook wel b-boying, b-girling of breaking genoemd. Breakdance combineert onder andere bewegingen van vechtsporten, dans en acrobatiek.

Coaching

De juiste mindset om te ontwikkelen als danser is belangrijk, maar lukt niet altijd alleen. Misschien heb je een brein wat sneller gaat en loop je vast met de lesstof of heb je het gevoel dat je geen persoonlijke dans groei meer hebt ondanks dat je zo je best doet. Dan is er een coach, die jou daarbij kan helpen.

FREESTYLE

dansen is een stijl van fysieke beweging, meestal gedaan op muziek, die niet van tevoren is gechoreografeerd of gepland.

HIPHOP

Hiphop – Female staat vrouwelijkheid voorop. Het is een dynamische dansstijl, waarin je wordt uitgedaagd om snel, krachtig én sierlijk te bewegen.

Hiphop  lyrical wordt gedanst vanuit emotie en heeft invloeden van meerdere Urban dans stijlen. Hierbij staat het uitdrukken van tekst in beweging centraal.

Hiphop – New school Hiphopdans werd zo populair dat de dansindustrie een eigen stijl van hiphopdans ontwikkelde, ‘nieuwe stijl’ genaamd – die wordt gechoreografeerd in plaats van geïmproviseerd – die de uitvoeringen van vele muzikale artiesten in muziekvideo’s of op het podium zou begeleiden.

Hiphop – Old school Het belangrijkste verschil tussen old school hiphop en new school hiphop zit hem in de beats. Old school hiphop heeft meestal 2-3 beats en New school heeft 6-8 beats per track  op elkaar gelegd. Door het lager tempo in beats is deze style ideaal om de Hiphop basics (aan) te leren

HOUSE DANCE

is een fusering van dans stijlen met snel voeten werk als typerend kenmerk. Het wordt meestal gedanst op luide en base zware elektronische dansmuziek. In de clubs of tijdens een jam wordt het vaak gedaan in de vorm van freestyle.

SOLO PERFORMANCE

stelt de danser in staat om volledige creatieve controle te hebben en het verhaal te vertellen dat ze willen vertellen. Hierbij staat de individuele ontwikkeling van de danser centraal. ‘Wie ben ik als danser?’

URBAN TEACHING 

Docentschap is er voor dansers die graag de verdieping in willen of de ambitie hebben om een dans opleiding te gaan volgen of al een docent opleiding volgen of voor de klas staan en zich willen verbreden in lesgeven. Met 1 uur theorie en 2 uur praktijk lessen in de week is het perfect te combineren naast studie of baan.

URBAN CONTEMPORARY

is een fusion van moderne technieken met een urban dynamiek. We maken een combinatie tussen de ‘contemporary’ hedendaagse moderne dansstijl. Dit zie je tegenwoordig veel in theaters, televisie en concerten.

SCHRIJF JE IN VOOR DE SELECTIE DAGEN

Wat leuk dat je wilt aanmelden voor selectie en/of auditie van SylCdance Academy!

Wanneer je wordt aangenomen krijg je een persoonlijk lesrooster en kan je kiezen tussen een brons, zilver of goud les pakket.

De dans vakken worden gegeven door vaste docenten of gast docenten en je krijgt per periode een persoonlijk les overzicht.

Periode 1: Sept t/m dec + toonmoment
Periode 2: Jan. t/m april + theatershow
Periode 3: mei t/m juli + toonmoment

Let op, wil je auditie doen voor solo of  wedstrijdteam, dan dien je eerst aangenomen te worden bij de Academy.

Huidige ACA leerlingen dienen elk jaar opnieuw selectie en auditie te doorstaan.

Iedereen mag zich aanmelden. Succes!

    Pin It on Pinterest