Bereikbaar tijdens openingstijden: 013 – 88 00 509      |      info@sylcdance.nl

Bereikbaar tijdens openingstijden:
013 – 88 00 509      |      info@sylcdance.nl

Jeugdfonds sport en cultuur

nov 1, 2023 | SylcDance Academy

Geen geld om mee te doen?

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, Hiphop, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen.

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Logo Jeugdfonds Sport & CultuurHet Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen ze de contributie / het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen.

Waarom zijn wij nodig?

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 272.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

In 2022 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur 77.309 kinderen en jongeren mee laten doen.

Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van Jeugdfonds. 

 

Pin It on Pinterest

Share This