Bereikbaar tijdens openingstijden: 013 – 88 00 509      |      info@sylcdance.nl

Bereikbaar tijdens openingstijden:
013 – 88 00 509      |      info@sylcdance.nl

Hi, We are SylCdancers…

mrt 6, 2023 | SylcDance Academy

Om de week stellen we je voor aan  SylCdancers. Ons 2e deel is met de founder van SylCdance Studio & Academy…

Wie ben je en wat is SylCdance voor jou? 
Ik ben Sylvia Coester en ik ben de oprichter van SylCdance. 

Wanneer en waar ben je begonnen met dansen?
Eerst heb ik geturnd, toen ben ik karate en Wushu Kung fu gaan doen, maar thuis deed ik altijd al dansen. Met mijn 14 jaar begon ik met stijldansen en daar werd ook streetdance gegeven. Ik was verlegen, maar niet als het ging om muziek en dans. Langzaam durfde ik mijn dans kunsten te laten zien aan mensen en ik ging alles combineren. Streetdance, breakdance, stijldansen en Jazzballet.

Wat vind je zo leuk aan dansen?
Dans was voor mij een uitlaatklep. Ik vond het moeilijk om over mijn gevoelens te praten en werd vaak gepest op school. Mijn verdriet en boosheid stopte ik in dans en dan voelde ik mij vrij en fijn.

Wanneer heb je SylCdance opgericht?
Na mijn middelbare school wist ik niet zo goed of ik wilde doorstuderen. Ik was liever creatief bezig en elke vrije minuut was ik aan het dansen. De dans academie was in mijn tijd alleen maar technische dans en werden geen Urban stijlen gegeven. Na diverse baantjes kwam ik terecht bij een dansschool, die iemand tijdelijk zochten voor streetdance dansles te geven. Als docente en persoon miste ik de diepgang en fundering van dans waarop ik op 3 september 2003 besloot om een eigen dansschool te beginnen.

Wat vind je het allermooist aan dansen? 
‘ Dans is de verborgen taal van de ziel’ Met dans heb je geen woorden nodig. Iedereen kan dansen en iedereen kan dans begrijpen en voelen. Hoe mooi is dat!

Welke prijzen heb je allemaal gewonnen?
Ik ben vooral een solo danseres geweest en heb daar diverse prijzen meegewonnen. De belangrijkste voor mij is de MTV shakedown/OLA competitie in 2004  Nederlands kampioen solo freestyle en choreografie en dat met een wild card deelname! Die nacht ging ik direct naar Londen voor een 3 weken real life show voor de Europese competitie. Ik eindigen bij de laatste 6. Helaas door een val op mijn achterhoofd had ik een zware hersenschudding en had ik een hoop repetitie uren gemist. Overigens was de winnares bizar goed, maar een top 4 had ik zeker graag voor willen strijden.

Waarom doe je nu geen wedstrijden meer?
Als solo danser zijn er weinig wedstrijden waar je aan mee kan doen. Toen ik moeder werd ging ik mij meer focussen op les geven en heb het solo dansen op een laag pitje gezet. Toen ik het weer wilde oppakken kwam Covid en kreeg ik borstkanker. Je wordt een goede danser als je hoofd en lichaam in balans zijn. Het is een zoektocht en een strijd, maar waar een wil is een weg en toen ik met Steijn en Jonas in Berlijn was voor WOD ( world of dance) toen ging het toch echt wel weer kriebelen. Wie weet volgend jaar…

Dank je wel voor je antwoorden en de volgende keer interviewen we weer andere SylCdancer(s)!

Geschreven door: Dexter Donatz (10 jaar)

 

Pin It on Pinterest

Share This