Bereikbaar tijdens openingstijden: 013 – 88 00 509      |      info@sylcdance.nl

Bereikbaar tijdens openingstijden:
013 – 88 00 509      |      info@sylcdance.nl

Wedstrijd solo’s en crews op dreef

feb 15, 2023 | SylcDance Academy

Steijn Kooij zijn dans roots komt van dansschool Moves Haaglanden. In 2017 danste hij bij DCJ mega crew en werd 2e op het WK in Denemarken. Door zijn start van de Fontys docent opleiding verhuisde hij naar Tilburg en moest hij helaas stoppen met wedstrijd dansen. Het hiphop dansen op niveau bleef kriebelen en in 2018 ging hij bij SylCdance werken en besloot zijn liefde voor wedstrijd dansen door te geven.

Het wedstrijd dansen was bij SylCdance niet helemaal nieuw. Een aantal jaar hebben we dit gedaan, maar door de grote vraag naar dans demonstraties en clinics in solo, duo of in crew verband moest er een keuze gemaakt worden. 

Met Steijn als crewdanser, 2e op WK in Denemarken en Sylvia als NK freestyle en solo winnares in Rotterdam en top 6 van Europa in Londen was er een goud coaching team geboren. 

Het jaar 2018 gingen we aan de slag om goede hiphop dansers te trainen om goede wedstrijd dansers te worden. Met een aantal wedstrijden om ervaring op te doen wilde we in 2020 met 3 teams gaan knallen. En toen stond de wereld stil. 

We besloten om niet aan online wedstrijden mee te doen, maar onze dansers verder te gaan ontwikkelen. En in 2022 waren we meer dan klaar voor! 

Veel prijzen werden er in hiphop solo en crew verband gewonnen en onze jongeste crew So Crazy 9-11 jaar werd zelfs 1e op het NK in Rotterdam. Het EK in belgië werden ook mooie resultaten behaald. 

Het wedstrijd seizoen van 2023 is net begonnen en ook hier hebben we 1e, 2e en 3e plekken in alle categoriën weten te bemachtigen. Dit beloofd ook weer een goed wedstrijd seizoen te worden. 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This